×
acasă despre evenimente membrii galerie contact

SoundCraft 2022 - Music & Art Festival


Reghinul și-a sărbătorit în perioada 17 - 18 august 2022 simbolurile cu care se identifică în întreaga lume, “VIORILE”.

Asociația Artiștilor Lutieri din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Reghin i-a invitat pe toți locuitorii Reghinului, și nu numai, la o un festival care a omagiat instrumentele muzicale cu coarde, realizate de lutierii reghineni din cadrul asociației.

Proiectul nostru a inclus mai multe activități, și anume:
- o expoziție de instrumente muzicale;
- un atelier de luterie;
- un minirecital al unor elevi care învață la Școala Gimnazială “Augustin Maior” Reghin - Școala de muzică;
- decernarea unor premii sub formă de instrumente muzicale, mai exact o vioară și un violoncel, donate de către Asociația Artiștilor Lutieri din România Școlii de muzică;
- un recital susținut de “Cvatetul de Coarde Tiberius” al Filarmonicii din Tîrgu Mureș;
- mulțumită sponsorilor: Crama Liliac și Mirdator, am reușit să organizăm, în pauza concertului din a doua seara, o degustare de vin și brânzeturi. În acest fel am dorit să aducem în mijlocul publicului și pe acești producători locali care joacă un rol important în economia zonei noastre.
- un concert extraordinar în cadrul căruia au concertat 9 renumiți artiști care de obicei cântă în orchestre diferite, cum ar fi: Filarmonica George Enescu, Opera Națională București, Orchestra Română de Tineret, Orchestra Națională Radio, Școala de Muzică din Reghin, au concertat împreună.

Toți artiștii care au urcat pe scenă, în cele două zile de festival, au cântat exclusiv cu instrumente produse la Reghin, de către membrii Asociația Artiștilor Lutieri din România.
Astfel am îndeplinit obiectivul acestui proiect și anume recunoaștere adevăratei valoari a instrumentelor produse la Reghin.