×
acasă despre evenimente membrii galerie contact

Concursul Internaţional de Luterie, Ediţia I, 21-22 august 2012


Asociaţia Artiştilor Lutieri din România are onoarea de a organiza prima ediţie a Concursului Internaţional de Luterie, eveniment mult aşteptat de maeştrii lutieri din ţară şi din străinătate.

Datorită numărului mare de instrumente muzicale produse la Reghin în ultimii ani, datorită calităţii recunoscute, dar şi datorită faptului că în majoritatea orchestrelor de pe mapamond există instrumente produse la Reghin, nu este o exagerare să aşezăm Reghinul pe harta lumii alături de Cremona, patria lutierilor, sau de Mittenwald.

Datorită acestor realizări, se impunea ca şi la Reghin să se organizeze un concurs internaţional de luterie.

Timp de două zile, la Reghin se vor întrece lutieri de renume din România, Ungaria şi Italia, care au adus instrumente cu totul deosebite, produse după 2009. Aproape 20 de viori, viole şi violoncele au ajuns în faţa juriului internaţional, care va trebui să evalueze calităţile artistice, de construcţie şi calităţile acustice ale fiecărui instrument.

Nu pot participa la concurs cei care au raporturi familiare (afinii) până la gradul 4 de rudenie cu membrii juriului, inclusiv relații de afaceri în ultimii 2 ani. Juriul Concursului International de luterie Reghin 2012 va fi format din reprezentați - lutieri şi muzicieni, din România, Franţa, Ungaria, Bulgaria şi Belgia.

Câştigătorii primei ediţii a Concursului Internaţional de Luterie:

Secţiunea vioară

Locul I – Konya Lajos - Ungaria
Locul II – Mare Claudiu - Reghin, România
Locul III – Tassy Andras - Ungaria


Secţiunea violă

Locul I – Mare Aurelian - Reghin, România
Locul II – Gyorke Francisc - Reghin, România
Locul III – Frandeş Florean - Reghin, România


Secţiunea violoncel

Locul I – Cotta Alin Mihai - Reghin, România

Felicitări câştigătorilor şi tuturor participanţilor!Imagini eveniment